Het NK Disc Golf kent pas een korte geschiedenis

Het NK Disc Golf in zijn huidige opzet is in 2018 voor het eerste georganiseerd. Tot 2018 hadden we in Nederland nog geen Nederlands Kampioenschap Disc Golf in de vorm van een toernooi waar de Nederlandse spelers onderling uitmaken wie Nederlands Kampioen Disc Golf wordt. Dat was in vergelijking met andere disc golflanden en ook in vergelijking met andere sporten een gemis te noemen. Daarom wordt vanaf 2018 een NK Disc Golf georganiseerd volgens een format dat in een weekend zowel bij de mannen als de vrouwen een Nederlands Kampioen Disc Golf oplevert. De NFB hoopt met het NK Disc Golf in nieuwe vorm een nieuwe traditie te maken die vele jaren zal blijven bestaan.

Eerder werden Nederlands Kampioen Disc Golf:

2018 Mannen: Rene Westenberg

2018 Vrouwen: Eveline Nagtegaal

Meer uitslagen vind je hier [link werkt nog niet]

Het NK naast andere competities

Het NK heeft een plek gekregen naast de twee andere disc golfcompetities die de NFB organiseerd: de ‘NFB Disc Golf Tour’ voor het hoogste nationale niveau en de ‘Grow The Sport Tour’ die juist voor beginners een competitie biedt. Dit zijn competities die bestaan uit een reeks van wedstrijden op verschillende dagen die samen winnaars opleveren in verschillende categorieën van spelers.

Voor de beste Europese en Nederlandse disc golf spelers wordt jaarlijks de ‘Dutch Disc Golf Open Championships’ georganiseerd als onderdeel van de PDGA Europe ‘EuroTour’.

Daarnaast zijn er jaarlijks diverse events met verschillende doelgroepen en verschillende formats. 

Voor de tweede keer in Zoetermeer

De NFB koos, op voordracht van het disc golf Grow the Sport Committee, om ook het tweede NK Disc Golf in nieuwe stijl door de Zoetermeerse Disc Golfvereniging Zoetermeer Disc Golf United te laten organiseren. ZDU heeft wederom een ambitieus bid ingediend. Dat geeft de NFB het vertrouwen dat het NK in 2018 wederom op een kwalitatief hoog niveau plaats vindt.  De leden van ZDU zullen zich inzetten om ook het NK 2019 tot een succes te maken. Er is een mooi clubhuis beschikbaar bij de atletiekclub Ilion. Ook de gemeente Zoetermeer steunt het disc golf in Zoetermeer, recent door met een subsidie de bestaande course op te helpen knappen en uit te breiden.