Het NK Disc Golf in een nieuw format

De NFB organiseert twee disc golfcompetities: de ‘NFB Disc Golf Tour’ voor het hoogste nationale niveau en de ‘Grow The Sport Tour’ die juist voor beginners een competitie biedt. Dit zijn competities die bestaan uit een reeks van wedstrijden op verschillende dagen die samen winnaars opleveren in verschillende categorieën van spelers.

Voor de beste Europese en Nederlandse disc golf spelers wordt jaarlijks de ‘Dutch Disc Golf Open Championships’ georganiseerd als onderdeel van de PDGA Europe ‘EuroTour’.

Daarnaast zijn er jaarlijks diverse events met verschillende doelgroepen en verschillende formats. We hebben in Nederland nog geen Nederlands Kampioenschap Disc Golf in de vorm van een toernooi waar de Nederlandse spelers onderling uitmaken wie Nederlands Kampioen Disc Golf wordt. Dat is in vergelijking met andere disc golflanden en ook in vergelijking met andere sporten een gemis te noemen. Daarom wordt vanaf 2018 een NK Disc Golf georganiseerd volgens een format dat op een zaterdag en een zondag gespeeld wordt een zowel bij de mannen als de vrouwen een Nedrelands Kampioen Disc Golf oplevert. De NFB hoopt met het NK Disc Golf in nieuwe vorm een nieuwe traditie te maken die vele jaren zal blijven bestaan.

 

Zoetermeer

De NFB koos op voordracht van het disc golf Grow the Sport Committee, voor het eerste NK Disc Golf in nieuwe stijl voor de Zoetermeerse Disc Golfvereniging Zoetermeer Disc Golf United. ZDU heeft een ambitieus bid ingediend. Dat geeft de NFB het vertrouwen dat de standaard voor komende edities op een kwalitatief hoog niveau gelegd wordt. De club stelt “Met de organisatie van het NK Disc golf in 2018 zal de club ook weer groeien. De leden van ZDU zullen zich inzetten om het NK 2018 tot een succes te maken.”. Er is een mooi clubhuis beschikbaar bij de atletiekclub Ilion. Ook de gemeente Zoetermeer steunt het disc golf in Zoetermeer, recent met een besluit om een subsidie ter beschikking te stellen de baan op te knappen en uit te breiden.